maandag 1 oktober 2012

Smulsoep

Foto: Femke Dekkers

Vóóraf aan de opening was er vuur en soep bij het meubel van Hergebruik. Voor de liefhebbers (en degenen die ém hebben moeten missen ; )volgt hier het recept: Aardappel-maïssoep (voor ongeveer 8 personen) - 5 uien - 3 tenen knoflook - 5 aardappels - drie blikken maïs - 1,5 liter bouillon - verse peterselie - peper. Voor de garnering: - geraspte kaas - crème fraîche - Tabasco. Snijd de uien en de aardappels in stukjes. Fruit de uien, voeg aardappels en knoflook toe en bak even goed door. Voeg nu twee blikken maïs en de bouillon toe en laat het geheel pruttelen totdat de stukjes aardappel gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer en voeg 1 blikje maïskorrels en verse peterselie toe. Breng de soep op smaak met peper. Voeg naar believen geraspte kaas, crème fraîche en Tabasco toe...en smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten